Лавров: Русија спремна да одмрзне сарадњу са НАТО-м

25-03-2016 04:26:39 | | / vostok.rs |


НАТО треба да ревидира свој негативни однос према Русији. Русија у том случају може обновити сарадњу са алијансом, рекао је Сергеј Лавров.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да би Русија могла да обнови антитерористичку сарадњу са НАТО-ом, уколико у алијанси измене свој однос према том облику сарадње.

Говорећи пред новинарима након преговора са својим италијанским колегом Паолом Ђентилионијем, Сергеј Лавров је навео да су на састанку расправљали и о несрећној ситуацији која је настала у сфери антитероризма у односима у Савету Русија—НАТО.

„Бићемо спремни да одмрзнемо и ово и друге правце узајамних односа, уколико наше колеге из НАТО-а донесу одговарајуће решење“, нагласио је Лавров.

Русија не разговара о укидању санкција


Русија ни у каквим међународним контактима не поставља питање о укидању санкција, рекао је Сергеј Лавров.

„Руска Федерација не покреће питање санкција у својим међународним контактима, „то раде наши партнери“, рекао је руски министар.

Он је нагласио да је руска позиција „свима позната“. Они који су увели санкције, које су по нашем дубоком убеђењу, нелегитимне и неосноване, треба и да одлуче какав треба да буде процес који наставља да отежава и наноси штету свим његовим учесницима.

„Ми смо донели одлуку — решавати настале потешкоће стимулисањем наших унутрашњих ресурса“, навео је Лавров.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут