Могућа размена Савченкове за ухапшене Русе

25-03-2016 04:24:04 | | / vostok.rs |


Одлуку о размени украјинског пилота Надежде Савченко за ухапшене руске грађане у Украјини може донети само председник Русије Владимир Путин, рекао је шеф администрације председника Русије Сергеј Иванов.

Размена украјинског пилота Надежде Савченко, која је осуђена на 22 године затвора за убиства руских новинара у Донбасу, за ухапшене руске држављане у Украјини је теоријски могућа, али такву одлуку може донети само председник Русије и да то нема никакве везе са Минским споразумом — Москва није страна у конфликту“, изјавио је шеф администрације Кремља Сергеј Лавров.

„Што се тиче теоријски могуће размене Савченкове за неко лице које се налази у затвору у Украјини, то не треба повезивати са Минским споразумом: у пуном поштовању руског законодавства, а одлуку о томе може донети само председник Русије“, рекао је Иванов новинарима.

„То нема никакве везе са Минским споразумом, јер Руска Федерација није — понављам, сви то добро знају, али морам то да кажем — Русија није страна у конфликту“, нагласио је он.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут