Русија: Престаните да плашите Европу руским тенковима

24-03-2016 12:12:46 | | / vostok.rs |


Треба ставити тачку на хорор приче, изјавио је заменик министра одбране Русије Анатолиј Антонов. Он је назвао смешним наводе да Русија намерава да ратује.

Треба прекинути ширење страха да од тога да Москва, наводно, жели да пошаље тенкове ка Приблатику, Бугарској или Мађарској, изјавио је у интервјуу за Дојче веле заменик министра одбране Русије Анатолиј Антонов.

Он је истакао да треба прекинути спекулације о томе да Москва планира да пошаље тенкове на Балтик, у Бугарску или у Мађарску.

„Ми морамо да станемо на крај ширењу хорор прича о томе да Русија жели да шаље своје наоружање у друге земље. Нико нема намеру да уради тако нешто. Такви планови не постоје, Русија не жели рат. Смешно је тврдити да Русија планира да уђе у било какве борбе“, рекао је Антонов за Дојче веле.

Он је назвао овакве изјаве из балтичких земаља „старим триком“.

„У земљама Балтика викнути ’Руси иду, спасавај се ко може!‘ — врло је стари трик. Он ради и доказао је своју ефикасност у добијању велике количине расхода на одбрану од Владе, као и добијање финансијске подршке од стране Европе, Немачке, Француске, Италије и Шпаније“, изјавио је заменик министра одбране.

Притом, он је додао да не жели да све европске земље ставља у исти кош.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут