Лавров: Надамо се да ће Европа оставити по страни геополитичке игре

23-03-2016 10:45:10 | | / vostok.rs |


Европљани би требало да оставе по страни геополитичке игре у тренутку када се суочавају с тероризмом, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

„Данашњи састанак даје могућност да се настави интензивни дијалог, тим пре што су у последње време билатерални контакти приметно интензивирани не само између спољнополитичких ресора, већ и на међупарламентарној и међурегионалној линији“, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров на састанку са својим немачким колегом Франк-Валтером Штајнмајером.

Лавров је рекао да је Русија спремна да разговара о борби против претњи тероризма.

„Надам се да ће сви Европљани, који се суочавају са озбиљном претњом тероризма у светлу терористичких напада у Бриселу, оставити по страни геополитичке игре и ујединити се да се терористима не би дозволило да буду главни на континенту“, навео је Лавров.

Подсетивши да је сарадња између Русије и ЕУ у борби против тероризма замрзнута, Лавров је истакао да је Москва „отворена за разговоре по свим тим и другим питањима“.

Министар спољних послова Немачке се нада да ће се данас састати са председником Русије Владимиром Путином и са државним секретаром САД Џоном Керијем који се од данас налази у дводневној посети Москви.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут