Захарова о наводном руском трагу у бриселској трагедији

22-03-2016 03:20:17 | | / vostok.rs |


Речи шефа Службе безбедности Украјине Василија Грицака о руском трагу у терористичком нападу у Бриселу су нељудске, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Човек тако не може да каже. То је нељудски. Моје саучешће онима чији животи зависе од одлука оваквих нељуди“, написала је Захарова на свом налогу на Фејсбуку.

Пре тога премијер Русије Дмитриј Медведев назвао је на фејсбуку шефа СБУ Украјине „будалом", због његових речи о руском трагу у бриселској трагедији.

Раније је Грицак изјавио да иза експлозија на међународном аеродрому и низу станица градског метроа Брисела може стајати руски траг.

„Сигурно знате да су у Бриселу биле две експлозије и према првим подацима има 12 жртава. Не бих се изненадио да је то био елеменат хибридног рата Русије“, рекао је Грицак.

Најмање 20 људи је погинуло, а десетине је рањено у експлозијама које су одјекнуле јутрос на аеродрому у Бриселу. Нешто касније експлозије су се догодиле и на више станица у бриселском метроу. Белгијске власти саопштиле су да се ради о терористичком нападу и да је напад на аеродрому извео бомбаш-самоубица. Саобраћај је у прекиду.