Американци покрали злато из украјинског трезора

17-03-2014 09:55:36 | | Правда/ mojenovosti.com |

Тешко да плаћањем трошкова америчке помоћи благом Украјине Јацењук и Турчинов разумеју игру у којој учествују

Решена је загонетка о кријумчарењу неколико тона највреднијих драгоцених метала и уметничких експоната из украјинског Гокхрана (трезора). Наиме, 7. марта у 2 часа иза поноћи драгоцености су у камионима под заштитом украјинске обавештајне службе (СБУ) допремљене до кијевског аеродрома Бориспољ, без царинске инспекције. Према поузданим изворима, из јавних репозиторијума Украјине у неколико камиона исте ноћи су извезене драгоцености чија укупна вредност, према бившем украјинском председнику Леониду Кучми (2003), износи око 27 милијарди долара. Међу драгоценостима се налазе древни златни накит, уметничке слике, јединствени историјски артефакти.
Чак и за време Виктора Јушченка америчке обавештајне агенције покушале су да извезу ове вредности, међу којима су и драгуљи „блага Скита“. Режим у Украјини добровољно их је предао својим америчким газдама као обезбеђење за кредит за финансирање већ окончаног пуча и војне провокације против Русије, која се спрема. Без обзира на исход овог другог, Американци и њихове слуге у Кијеву осигурали су се од могуће штете.
На то да се очекује војна провокација крупнијих размера указује концентрација украјинских трупа близу Херсона, у јужној Украјини, као и хистерија са мобилизацијом резервиста, који би требало да, заједно са борцима Десног сектора, припреме напад на Крим. Све то прати снажна антируска пропаганда о „агресији на Криму“, која се врши и са ТВ канала на руском језику за што потпунију дезинформацију грађана Украјине. Издају се и саопштења о кретању према Севастопољу америчких носача авиона (што је за све познаваоце ситуације једноставно смешно) за потпуно уништење руских снага у Криму. Цела кампања потпуно је верна копија ситуације у Грузији у јулу 2008, и целовитој слици недостаје само још фигура Сакашвилија у украјинској администрацији.
Иза самопроглашене власти Кијева стоји америчка клика опредељена за рат са Русијом, која је у журби да подигне улоге до краја марта, када следи усвајање америчког буџета за наредну финансијску годину. Да би се избегло смањење војних издатака, што је планирао Барак Обама, потребно је да се створи опасност од новог светског рата, који, без опасности за САД, може да се изведе у украјинско-руском војном сукобу на Криму. Упоредо с тим сукобом замајац хвата и глобални финансијски и економски рат, који би преко санкција морао да уништи руски финансијски систем, што ће довести до краха низа системски важних европских банака. То ће омогућити америчкој олигархији да у рату са Русијом отпише своје дугове у пирамидалним схемама, које се руше, чиме ће се ублажити дејство финансијске кризе.
Тешко да плаћањем трошкова америчке помоћи и подстицања насиља међу украјинским нацистама благом Украјине Јацењук и Турчинов разумеју игру у којој учествују. Баш као наивне европске дипломате, званичници и политичари, који журе да легитимишу очигледно криминални украјински режим. Постоји нада у здрав разум великог европског бизниса и америчких корпорације које сарађују с Русијом, као и у размишљање Владимира Путина. Свима њима остаје 2-3 дана да осујете тај ђаволски план. Трошкове његове примене већ је платио украјински народ, коме је америчка геополитичка игра наменила улогу жртве.