Ђоковић одбранио трон и исписао историју у Индијан Велсу

21-03-2016 01:40:02 | | / vostok.rs |

Ђоковић – Раонић 2:0 (6:2, 6:0). Новак освојио пету титулу, трећу везану, на Мастерсу у Индијан Велсу. Светски број један је постао први у историји коме је пошло за руком да пет пута тријумфује на овом турниру. Новаку је било потрбно 77 минута да реши меч у своју корист.


Моћ броја један на својој кожи осетио је Канађанин Милош Раонић. Покушао је на све начине да парира Новаку, ипак није имао снаге и знања да озбиљније запрети. Довољан је податак да Раонић није имао нити једну брејк шансу у целом мечу. Одлична игра, прегршт „немогућих потеза" пре свега нашег аса. Публика је била ускраћена за неизвесно финале, али ипак је уживала у лепотама тениса, које је демонстрирао Новак Ђоковић.

Новак се овим тријумфом одлепио од Федерера на листи вечитих у Индијан Велсу. Постао је први тенисер у историји који је успео да пети пут стигне до титуле. Такође, наставио је доминацију на АТП туру. Ово је нашем тенисеру 27 титула на турнирима Мастерс серије, чиме је постао су рекордер са Рафаелом Надалом, који такође има 27 освојених Мастерса.

Ђоковић је кренуо силовито од самог старта. Користи нешто лошији први сервис противника и уз два брејка експресно долази до предности од 4:0. Раонић је уз доста проблема тек из трећег покушаја успео да освоји свој сервис. Новак рутински приводи сет крају - 6:2.

Сличан сценарио виђен је у другом сету. Новак је наставио да диктира темпо, притискао је сервис противника и користио сваку шансу да стигне до брејка. Као и у првом сету уз два брејка долази до предности од 4:0. За разлику од првог сета, у другом Ђоковић није дозволио противнику да освоји ни утешни гем. Наш тенисер везује још два гема и осваја други сет са 6:0.

Тениски караван се сели у Мајами, такмичење почиње већ у среду, где наш ас, такође, брани титулу.