Позитивни помаци о извозу „Фијата“

18-03-2016 06:33:17 | | / vostok.rs |


Председник Владе Србије Александар Вучић примио је амбасадора Руске Федерације у Београду Александра Чепурина, који је премијера упознао са позитивним помаком у вези са идејом о бесцаринском извозу „Фијатових“ возила произведених у Србији на тржиште Евроазијске економске уније.

Како је саопштено из Владе Србије, јуче је прихваћен предлог о покретању процеса унификације трговинског режима између земаља Евроазијске економске уније и Србије, који би коначно требало да буде усвојен у мају ове године.

То ће, како се наводи, омогућити деловање радних група Србије и Уније по питању „Фијата“ и по другим тачкама узајамне трговине.

Руски дипломата и србски премијер су закључили да ће отварање директне линије „Ер Србије“ између Београда и Санкт Петербурга 18. јуна ове године много значити за јачање веза и развој сарадње двеју земаља, посебно у области трговине и туризма.

Вучић и Чепурин су разговарали о свеукупним односима двеју држава, а заједнички закључак је да се они добро развијају у обостраном интересу.

Констатовано је да је у току заједнички рад на припреми свих стратешких тема у вези са сарадњом двеју земаља до предстојеће посете председника Владе Русије Дмитрија Медведева.