Привредни сајам „Русија Србија 2016.“

17-03-2016 01:37:39 | | / vostok.rs |


У конгресном центру хотела "Metropol Palace" у Београду јуче је отворена трећа по реду изложба EXPO-RUSSIA SERBIA 2016. Манифестација протиче у организацији компаније Зарубеж-Экспо и уз подршку ресорних министарстава Русије и Србије, Привредних комора двеју земаља, Трговинског представништва Русије и амбасаде Русије у Србији и других организација. Информациони партнер сајма је „Руска реч“.

Организатор сајма jе ЗАД Зарубеж-Експо под патронатом Трговинско-индустриjске коморе Руске Федерациjе, уз подршку од стране Државне Думе и Савета Федерациjе, Министарства спољних послова Русије, Министарства за економски развоj РФ, Министарства индустриjе и трговине РФ, Министарства образовања и науке РФ, Министарства пољопривреде РФ, Амбасаде и Трговинског представништва Русије у Србији, Амбасаде Србије у Русији, Међународне асоциjациjе светских фондова (МАФМ), Россотрудничества, Привредне коморе Републике Србиjе и Руског центра за науку и културу у Србији Руски дом, као и званичних лица других држава Балканског региона.

Сајам ће радити до 18. марта. Циљ овог догађаја је даље проширење трговинско-економских односа између Русије и Србије у контексту потписаног Споразума о слободноj трговини између две земље и интензификација трговинских односа са другим земљама региона.

Тематске секције сајма су: енергетика и технологије за уштеду енергије, рударство, машиноградња и металургија, ваздушни и железнички саобраћај, аграрна индустрија, грађевинарство, индустрија нафте и гаса, високотехнолошке гране, банкарство, телекомуникације, медицина, образовање, туризам, друмски транспорт и др.

У оквиру пословног програма сајма и пословног форума одржана jе дискусиона платформа на тему Развоj политичке и економске сарадње у циљу успешне реализациjе заjедничких проjеката балканског регионалног и европског значаjа. На сајму су учествовали представници великих, средњих и малих предузећа, такође су представљени региони Русије, компаније из Србије и других земаља Југоисточне Европе, као што су: „РЖД Интернешнл“, група компанија „Ростселмаш“, „Нафтна индустрија Србије – НИС “, заједнички штандови Републике Удмуртије и Регионалне привредне коморе Крушевац, као и друге компаније. У оквиру међународног сајма 17. И 18. марта одржаће се низ тематских округлих столова у сарадњи са гранским министарствима Републике Србије. Представници малих и средњих предузећа у оквиру „берзе пословних контаката“ одржали су 400 преговора у циљу развоја трговинско-економске сарадње у области индустрије, саобраћаја и инфраструктуре, енергетике и рударства, пољопривреде и образовања. Значајна особина сајма EXPO-RUSSIA SERBIA 2016 је велики број учесника – србских компанија.

Руска реч