Песков: Операција у Сирији није коштала пола милијарде долара

17-03-2016 08:51:42 | | / vostok.rs |


У Кремљу су поново саопштили да је одлуку о слању руске војске у иностранство донео председник Русије Владимир Путин на основу одобрења федералне скупштине, саопштио је прес-секретар председника Дмитриј Песков.

„Одлуку о слању војника руског контингента у стране државе на основу овлашћења добијеног од федералне скупштине доноси председик Руске Федерације. У сваком случају, то је управо његова одлука и не може бити неких других хипотетичких размишљања“, нагласио је прес-секретар руског председника Дмитриј Песков.

Према његовим речима, није стигао нови захтев за слање руских војника у Сирију од стране сиријске власти.

Он је изјавио да се Хмејмим и Тартус не могу сматрати „базамa“.

„Базе предвиђају извођење капиталних радова. Тамо се не воде никакви капитални радови. То су различити термини, али у пуном смислу речи, ови објекти се не могу називати базама. Објекти функционишу, они остају, они су добро заштићени из ваздуха, копна и с мора“, нагласио је Песков.

Прес-секретар је негирао саопштења медија да је руска операција у Сирији коштала 38 милијарди рубаља (пола милијарди долара).

„Не, то се не поклапа (са нашим подацима). Боље да питате поштовани лист одакле су њима познати такви трошкови“, посаветовао је Песков.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут