Повлачење из Сирије не може се поредити са Авганистаном

16-03-2016 10:33:22 | | / vostok.rs |


Покушаји да се повлачење руске авијације из Сирије представи „новим Авганистаном“ добро је планирана информативна кампања, сматра званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

Покушаји Запада да представе акције руских Ваздушно-космичких снага неком врстом „новог Авганистана“ наручена је информативна кампања која је доживела неуспех, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Ми треба да разумемо да је то, наравно, била наручена, планирана, добра, сочна информативна кампања поводом тога да се све акције Русије и Ваздушно-космичких снага представе као нови Авганистан. Зашто? Јер је то било сувише болно за нас. И најважније је напасти свакога, практично свакога. Међутим, са друге стране, цела та информативна кампања је доживела неуспех. Сад и они почињу да се повлаче“, рекла је она у програму радија „Говори Москва“.

Председник Русије Владимир Путин наредио је у понедељак министру одбране Сергеју Шојгуу да почне да повлачи руску војску из Сирије јер су постављени задаци испуњени.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут