Клинцевич: Циљ терористичког напада у Анкари увлачење Турске у рат у Сирији

14-03-2016 04:03:00 | | / vostok.rs |


Терористички напад у Анкари, који је коштао живота најмање 37 људи, има за циљ да испровоцира Турску да се умеша у ситуацију у Сирији, сматра руски сенатор.

Терористички напад у Анкари је усмерен на то да се Турска испровоцира на војно мешање у Сирији, сматрају у руском Савету Федерације.

„Позадина акција организатора терористичког напада је очигледна, прилично очигледна. Они јавно очекују да терористички напад у центру турске престонице, притом не први, продрма ситуацију у региону. Турску буквално приморавају на војну инвазију у Сирији“, изјавио је новинарима први заменик шефа војног комитета Савета Федерације Франц Клинцевич.

Према речима сенатора, очигледно је да турско становништво очекује од свог руководства оштар одговор на акције терориста, које су довеле до погибије невиних људи.

„Међутим, искрено се надам да ће овај одговор бити адекватан. Сваки погрешан корак може поништити све напоре међународне заједнице за помирење у Сирији, и бојим се да неће бити могуће почети све отпочетка“, убеђен је Клинцевич.

Он је нагласио да је Русија са болом примила информације о експлозији у центру Анкаре.

„Ми смо на сопственој кожи осетили шта значи губитак рођака и пријатеља. Примите наше искрено саучешће“, рекао је сенатор.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут