Сакашвили открио чега се плаши Јацењук

13-03-2016 07:38:52 | | / vostok.rs |


Премијер Украјине Арсениј Јацењук, који је успео да сачува место захваљујући пријатељству са олигарсима, не може да се смири. И даље му се причињавају завере, изјавио је губернатор Одеске области, бивши председник Грузије Михаил Сакашвили у интервјуу за „Ди цајт“.

Сакашвили је уверен да је његово постављање на место губернатора Одесе Јацењук одмах оценио као део подмуклог плана председника Петра Порошенка и закључио да бивши грузијски политичар може да постане његов директни конкурент.

„Премијер Арсениј Јацењук ме је од првог сусрета сматрао за неког ко је дошао да га замени. Он никада неће превладати тај страх“, изјавио је Сакашвили за „Ди цајт“.

Сакашвили је нагласио да се не спрема да заузме место председника Владе Украјине, али је уверен да Јацењук треба да поднесе оставку.

„Јацењуково време је истекло. Украјинци су изгубили поверење у државу и Владу. Људи су много претрпели и пропатили. Они не разумеју како Јацењук може да говори да је све у реду. Зато је његов рејтинг у резултатима анкета пао испод један одсто“, рекао је Сакашвили.

Ранији конфликт између Сакашвилија и Јацењука плануо је након што је губернатор оптужио премијера да се понаша недостојно и провокативно, након чега је премијер бившег председника Грузије назвао „путујућим глумцем“.

У фебруару је Сакашвили, којег политички аналитичари сматрају заменом за Јацењука, изјавио да фотеља у кабинету министра Украјине „не одговара његовим амбицијама и да ће се он борити за нова правила игре и увођење новог поколења у политичку елиту Украјине“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут