Херт Вилдерс: ,,ЕУ хушка на рат, у Кијеву су национал – социјалисти’

07-03-2014 06:00:33 | | Васељенска/ mojenovosti.com |

Амстердам – Херт Вилдерс је вођа холандске Странке за слободу, странке која је по истраживањима популарности најјача странка у Холандији.

Вилдерс се, на основу различитих истраживања која су доказала да ће Холандији бити економски боље ако напусти ЕУ, залаже за излазак Холандије из ЕУ.
ЕУ хоће да да 11 милијарди људима које ЕУ подржава у Украјини, људе који су за ЕУ, а који себе не сматрају Русима.
Овде можете да прочитате превод говора1 који је Херт Вилдерс одржао у холандској скупштини 5.3..2014. године, а поводом скупштинске расправе о ситуацији у Украјини:
,,Господа Ферхофстадт2 и фан Баален3 су ишли у Кијев. Они су тиме хтели да пишу историју. Тамо су стајали на тргу који је био пун људи, између осталих национал – социјалисти, они који мрзе Јевреје и други, анти – демократе.
Људи са шлемовима и бејзбол палицама. Њих двојица су тамо ишли да изигравају револуционаре. На једном подијуму су они покушавали да људе још више нахушкају.
Господин Ферхофстадт је то буквално рекао. Он је тада говорио о фајт (енглески: fight), о борби. То подржава Брисел. И са новцем.
Први на изборној листи холандске (либерално демократске странке) ФФД, господин фан Баален, је стајао усхићено уз њега са песницама у ваздуху.
Председниче скупштине, од тога се морамо постидети.
Они су бестидни еурофили са њиховим империјалистичким сновима.
Та земља је по корупцији четврта у свету. Сав новац који се тамо шаље нестане.
Прошле недеље је холандски премијер Руте рекао да неће бити снижења пореза.
Холандија вапи за нижим порезима и за нижим акцизама. Али тога неће бити, каже премијер. Али ће зато 11 милијарди, и холандског новца, дати Украјини.
Али за то време овде акцизе остају високе, ПДВ је убитачан, а порези супер високи.
За то време затварају домове за стара лица. Али зато има померања када је новац за Украјину у питању. То је питање приоритета.
Било би добро да је премијер вечерас имао храбрости да нам то овде објасни, али је он у кампањи за изборе. Он је вечерас у једном кафићу у лепом (холандском граду) Росендалу и прича зашто сви треба да гласају за ФФД. Он то сматра важнијим него да у скупштини оправда своје одлуке у вези оних 11 милијарди за Украјину.
Руте показује своју ароганцију гласачима.
Председниче скупштине, ако некоме у Холандији треба помоћ да остане у дому за старе, ко га шиша. Али онај ко живи у Украјини, тај има среће. Ту земљу награђују.
Раније смо подржали Грчку. И све те остале земље на југу (ЕУ).
Сада наш новац иде у правцу рупе без дна, супер корумпиране Украјине.
Председниче скупштине, то не може и то не сме.
Зато вам предајемо овај скупштински предлог:
Скупштини, након разматрања,
констатујући да Европска комисија предлаже да се милијарде евра Европског новца, укључујући и холандски новац, да Украјини,
мишљења је да ни један (еуро) цент од холандског пореског новца не сме да се да Украјини,
тражимо да се (холандска) влада постара да ни један (еуро) цент од холандског пореског новца не оде Украјини.”
Холандска државна телевизија, једина холандска телевизија која емитује вести, није емитовала снимак разговора између ,,наше ЕУ дике, велике пријатељице Србије и већинског народа у Србији” Кејтрин Ештон и естонског министра иностраних послова Урмаса Паетаа који се може ћути на интернету, а који већ данима емитује телевизија РТ – Раша Тудеј5.
У том разговору се чује да ове две, у ЕУ, истакнуте личности знају да су снајперски хици у Кијеву, а који су убили и ,,мирне демонстранте” и Украјинску полицију, у ствари испаљени од стране лица које су у служби вођа антируске побуне у Кијеву.
Међутим, упркос свести да су управо ,,мирни демонстранти” одговорни за смрт више десетина људи, Ештон и њена ЕУ, и даље подржава управо те људе који су незаконито пуцали.
ЕУ је данас, 6.3.2014. године увела ,,лаке санкције” Русији ради ситуације у Украјини, и ради подршке онима који тврде да су легална власт у Украјини.
У Холандији ће се у више градова, уз велику присутност наоружаних специјалних полицијских јединица, 7.3.2014. године одржати демонстрације против ЕУ и политике владе која води даљњем сиромашењу Холанђана6.
Организатори демонстрација кажу да не припадају ни једној странци.
У организовању тих демонстрација учествује и организација ,,Ланделике демонстрациес 2013”.
Они упозоравају демонстранте на општа правила која важе за организовање демонстрација у Холандији:
да не смеју да доносе средства која могу да наносе штету стварима и изазивају повреде људима;
да не смеју да се блокирају улице и раскрснице за време демонстрација;
за време трајања демонстрација простор за бег као и за пролаз возила хитне помоћи мора да остане слободан;
да места на којима се одржавају демонстрације морају да остану чиста и без отпадака;
све наредбе полиције се морају поштовати;
ако се употребљавају звучне инсталације бука не сме да буде прегласна, а полиција одређује максимум буке;
улази и излази у зграде не смеју да буду блокирани;
ако се деле памфлети и падну на улицу онда онај који их дели мора да их почисти; пре почетка, за време и после демонстрација се не сме палити ватра;
демонстранти не смеју да носе дебеле мотке, ни за ношење застава;
за време демонстрација се не сме дискриминисати на основу религије, политичког уверења, расе, пола или по било којој другој основи;
демонстрације не смеју да нанесу штету онима који не учествују на демонстрацијама.
Организатори препоручују да се сво време демонстрација снима видео камерама.
Неки тврде да се овде ради о ,,двоструким стандардима”: једна правила за оне који демонстрирају у и против ЕУ, а друга правила за оне који демонстрирају ван и за ЕУ, на пример у Украјини.
Полиција очекује ,,хаос” на тим демонстрацијама које су заказане за 7.3.2014. године и каже да ће преузети све мере за одржавање реда и мира.