СИЛЕЏИЈЕ "ЛАЖНИ СРБИ"

07-03-2014 10:06:12 | | / mojenovosti.com |

Према писању аустријских Клајне цајтунг од 5.марта 2014.године криминалкистичка полиција у Бечу ухапсила је две силеџије Хариса Рец (23) и Дениса Мурселовић (19), док је трећи члан ове силелеџијске групе Денис Турковић (24) ухапшен у Македонији.

Према изјави криминалистичке полиције у Бечу, ова силеџијска тројка је у времену од 2011. до 2013. године извршила у граду већи број кривичних дела над младежи старости између 15 до 19година, на тај начин, што су их проналазили путем Фацкебоока и на фудбалским игралиштима. Они су већи број младежи када су затим долазили са њима у контакт путем претњи, батина, а неке су и сексуално злостављали и уцењивали, захтевали новац и оштетили их за више од 20.000 евра.

Оштећеној и злостављаној младежи су претили на разне начине, ако их пријаве полицији, па су тако успели бити дуго неоткривени у својој криминалној делатности.

Јавно тужилаштво у Бечу је дало у јавност њихове фотографије и имена, како би се у току даље истраге установили нови случајеви њиховог силеџијства, уцена, претњи и сексуалног злостављња у овом двомилијонском градау.

Полиција је дала такође у јавност, да су они по националности Срби, што је наведено у поднаслову објављеног текста у поменутим новинама, мада је видљиво да ни једно њихово име
Харис и два Дениса ,нису уопште србска имена. Међутим, питање је зашто су се они лажно претставили и тако нарушили углед стотинама хиљада поштених Срба који живе и раде у Бечу и целој Аустрији, јер ове силеџије нису Срби.

Посебно је и врло интересантно, да уважени колега новинар, аутор овога написа Клајне цајтунг, господин Ханс Брајтегер, није уочио њихова имена која нису уопште хришћанска, обзиром да у Аустрији живи велики бтрој странаца, разних национаности, а новинарима су можда вероватно позната њихова имена по националним припадностима!