Трамп није лудак, него стварно лице Америке

08-03-2016 08:28:07 | | / vostok.rs |


Амерички аналитичари јединствени су у мишљењу да кандидат за председника САД, милијардер Доналд Трамп, одступа од норме, да је противан моралу и идејама које асоцирају не само на Белу кућу него и на саме Сједињене Америчке Државе. Ипак, они су у великој заблуди, сматра Џон Вајт, политички аналитичар Индипендента, Хафингтон поста и других листова.

„Истину говорећи, Трамп не представља идеју него реалност Америке, ружну стварност земље и друштва с којег су збачене маске“, пише новинар.

Према мишљењу Вајта, ситуација у Сједињеним Америчким Државама почела је да се мења када је на дужност председника први пут ступио Барак Обама.

Америци су „очајнички били потребни нада, надахнуће и издизање из баре цинизма и бездушног игнорисања људских права унутар земље и изван њених граница“, пише аутор.

С овим задатком после осмогодишњег мандата Џорџа Буша Млађег, на најбољи начин је могао да изађе на крај непознати тамнопути сенатор из Чикага Барак Обама.

„Немогуће је негирати да су многи разочарани у Обаму седам година касније“, пише аналитичар.

Према истој логици, наставља он, 2016. године на списку кандидата за америчког председника појављује се Трамп који најмање одговара америчком естаблишменту.

Он је, међутим, „колеге из Републиканске партије одувао као балоне“, пише Вајт.

Према мишљењу већине Американаца, Трамп не може да учини ништа лоше, сматра Вајт.

„Он је немилосрдан, суров према својим противницима, жедан успеха и славе и спреман да учини све што треба да би победио. Трамп није никакво одступање од норме, него идеално оличење америчког сна“, закључује аутор.