Горбачов: Споразум о примирју корак ка побољшању односа Русије и САД

24-02-2016 07:48:25 | | / vostok.rs |


Бивши лидер Совјетског Савеза Михаил Горбачов поздравио је договор САД и Русије о примирју у Сирији између владиних снага и опозиционих оружаних група, оценивши да је то уједно и позитиван корак ка ревитализацији односа између Русије и САД.

„Сматрам да је то добар корак у потребном правцу. Међутим, иако је у питању само план, уколико се он реализује, биће то основ ка реализацији и других планова у целом региону“, рекао је он.

Поред тога, Горбачов је оценио да постигнути споразум не значи само примирје у Сирији, већ и корак ка ревитализацији односа између Русије и САД.

„Ово уједно значи и пробој у односима између Вашингтона и Москве, односно, покушај да се елиминишу тензије и поправе међудржавни односи. Међутим, још увек је рано доносити било какве закључке, неопходно је сачекати одређено време и тада подвући црту“, истакао је бивши лидер СССР-а.

Горбачов је додао да је у будућности неопходно предузимати кораке који би одговарали како руским тако и америчким интересима, и подсетио да је својевремено између Вашингтона и Москва постојало поверење, као и да су међудржавне, економске и политичке везе биле веома чврсте.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут