Подаци „Опсерваторије за људска права у Сирији“ у рангу „Алисе у земљи чуда“

19-02-2016 09:10:48 | | / vostok.rs |


Министарство одбране Русије прокоментарисало је саопштење министра одбране Велике Британије Мајкла Фелона о наводном гранатирању руске авијације цивила у Сирији.

„У позадини у последње време интензивираних покушаја званичног Лондона да оптужи Русију за све грехе овог света изјава шефа Министарства одбране Велике Британије Мајкла Фелона некако је незаслужено остала ван фокуса светских медија“, изјавио је званични представник Министарства одбране Русије Игор Конашенков.

Према речима Конашенкова, „када сличне детаље о ’гранатирањима‘ сиријских градова свакодневно саопштава лондонска Опсерваторија за људска права у Сирији — то не изазива изненађење. На крају крајева и ’Алиса у земљи чуда‘, сага о хобитима и ’Хари Потер‘ нису случајно рођени управо на обалама ’Гордог Албиона‘“.

Он је приметио да „када неосноване ’бисере‘ ’опсерваторије‘ одједном, са каменим изразом лица, почне да излаже краљевски министар одбране, тешко је одлучити шта је плагијат, а шта истина“.

Раније је Фелон затражио од Русије да прекине са „гранатирањем невиних грађана у џамијама и продавницама и својима покушајима да терорише локално становништво на северу Сирије“.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут