ЖИТЕЉИ ГРАДИЋА НАКАТОМБЕЦУ СЕ НАЉУТИЛИ НА ХАРУКИ МУРАКАМУ

11-02-2014 03:08:16 | | / mojenovosti.com |

Недавно обајвљена прича од 24 стране“Вози мој ауто-мушкарци без жена „најпозатијег јапанског живог писца и кандидата за Нобелову награду Харуки Миуракамиа ( ) у којој је описао живот јашпансклог градића Накарпомвецу са губернатором Хокајдо на челу,изазаво је талас негодовања локалног становника.По речима председника Гтадслог већа Шунчи Такаи, грађани су увредеили зато што су у тој причи на недостојан начин описане њихове нареви и традиције.

Прича најслвнијег савремног прозног писца, Муракамија, под насловом „ Вози мој ауто-мушкарци без жена“ објављена је у јаоанском часопису Bungeishunju у децембру 2013.Она се састоји из разговор имеђу 24. годишњег возача и његове послодавке , глумице средњих година.

У градућу Накатомбецу живи мање од две хиљаде становника.Њих посебно иритирала епизода у којој јунакиња извацује неугашену цигарету кроз прозор свог аутмобила , а шофер при томе размишља:“Највероватније, у Накатомбецу сви тако раде.“

Наравно , да се ова историја не може никако упоредити с скадалом у руском селу Полужскоје чији су сељани истукли списатељицу избог изношеља у свом роману сурових слика свакодмебнох живота својих комшија.

Засад се становници градића Накантомбецу ограничавају само на захтев за извоњење и писца Муракаме и редакције часописа Bungeishunju.