Медведев: Не политизујте „Северни ток 2“

13-02-2016 11:05:21 | | / vostok.rs |


Један број земаља покушава вештачки да политизује пројекат „Северни ток 2“, изјавио је премијер Русије Дмитриј Медведев.

Премијер Русије Дмитриј Медведев изјавио је да неке државе покушавају да политизују пројекат „Северни ток 2“, иако је низ земаља показао интерес за његову другу фазу.

„Сада је на прагу "Северни ток 2" и, нажалост, као и у сваком великом послу, неке државе покушавају да овај пројекат вештачки политизују, иако ми видимо заинтересованост једног броја земаља за другу фазу пројекта“, рекао је Медведев на састанку са пословним круговима Русије и Немачке на пољу Минхенске конференције.

Он је навео да је недавно разговарао о овом питању са премијером Финске, колегама из аустријске Владе и другим партнерима.

„Надамо се да ће ипак одлука о овоме бити донета“, рекао је Медведев.

Руски премијер је изјавио и да санкције Русији неће довести до политичких резултата и да нису корисне на економком плану.

Шеф „Гаспрома“ Алексеј Милер изјавио је да ће „Северни ток 2“ бити завршен тачно по плану — 2019. године.

„Сада се спремамо за куповину цеви. У септембру ће бити одржан конгрес о постављању цеви и почетком 2018. године већ ће почети радови на изградњи цевовода“, објаснио је он.