Живановић: Бразилци су нас победили, сад да ``покидамо`` за треће место

12-02-2016 04:04:20 | | / vostok.rs |


Репрезентативац Србије у футсалу Александар Живановић рекао је да је његова екипа заслужила финале првенства Европе у Београду, али да је срећа била на страни Русије, уз велику помоћ натурализованих Бразилаца.

Русија је славила над Србијом (3:2) после продужетака, па изабраницима Аце Ковачевића у суботу преостаје да против Казахстана тријумфом дођу до бронзе.

"Осим Европског првенства у Мађарској, ово је пети или шести пут да губимо од Русије једним голом разлике. Ипак, од свих дуела у овом смо били најближи победи и мислим да смо је више заслужили. Примали смо голове из индивидуалних грешака, док смо их давали из лепих акција. Тешко нам је, иако нико није предвиђао финале пре турнира", рекао је Живановић Танјугу.

Левоноги футсалер посебно жали за шансом у финишу регуларног дела, када Србија није искористила индиректан ударац.

"Имали смо велику шансу 30 секунди пре краја меча, која је могла да нас лансира у небеса и учини херојима нације, али нисмо успели да је искористимо. У продужецима је дошла до изражаја снага, пошто се у руској лиги играју мечеви од 50 минута, и на крају смо пали. Иако је јака руска лига, превага су били Бразилци".

Према његовим речима екипа мора што пре опорави и спреми за дуел са Казахстаном.

"Видело се колико су искусни Руси, играли су продужетке без контакта, без игре, а примили смо гол из аута. Нисмо успели да направимо историјски успех и одемо у финале, иако је и ово сјајан резултат. Морамо да подигнемо главу горе и "покидамо" за треће место".

Живановић је апеловао на челнике Савеза да обрате већу пажњу на футсал у Србији.

"Уз мало више улагања и поверења челника Савеза и осталих, мислим да би много значило. Дошли смо у ситуацију да играмо егал са свима. Направили смо искорак, играмо све боље, многи нас се плаше и желе да нас избегну", закључио је Живановић.

Утакмица између Србије и Казахстана игра се у суботу од 18.30 сати у Арени.