Нема доказа о наводним цивилним жртвама руских удара у Сирији

09-02-2016 02:24:30 | | / vostok.rs |


Без обзира на огроман број изјава о наводним жртвама, које су настале као последица удара руске авијације у Сирији, не постоји ниједан веродостојан доказ ових тврдњи, изјавио је прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков.

„Што се тиче речи немачке канцеларке о наводним људским жртвама ваздушних удара руске авијације у Сирији, нема сумње да овде треба обратити пажњу на то да без обзира на огроман број сличних изјава још увек нико није представио ниједан веродостојан доказ ових чињеница“, рекао је Дмитриј Песков на молбу новинара да прокоментарише изјаву Ангеле Меркел.

Он је навео и да се пре две-три године нису чуле никакве изјаве о делатности терориста у региону.

„Треба се сетити периода од пре три-две године када, нажалост, нисмо слушали сличне оцене варварских акција терориста који су варварски напредовали на сиријској територији, фактички стежући обруч око сиријских оружаних снага и легитимних снага Сирије. Тада нисмо ни од кога чули сличне изјаве. Ми, наравно, још једном позивамо све да веома пажљиво и веома одговорно користе неке наводе у, и без тога, осетљивој ситуацији која је сада у Сирији и око решавања сиријске кризе“, додао је Песков.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут