Москва и даље очекује од Анкаре званично извињење

09-02-2016 11:13:15 | | / vostok.rs |


Русија очекује од Турске извињење за обарање Су-24, кажњавање криваца, компензацију штете, изјавио је амбасадор Русије у Турској Андреј Карлов. Док ти услови не буду испуњени, нема наде за нормализацију односа између Русије и Турске.

Русија очекује од Турске званично извињење за обарање Су-24, кажњавање криваца и компензацију штете, жаљење турске стране је недовољно, изјавио је новинарима амбасадор Русије у Анкари Андреј Карлов.

„Председник Русије Владимир Путин у самом почетку је изјавио шта Турска треба да уради како би се превазишла најдубља криза у нашим односима. Очекујемо званично извињење од турске стране, кажњавање криваца и компензацију штете која је била нанета нашој држави. Изјаве турске стране да Турска жали за то што се догодило је очигледно недовољно, њихов ниво није у складу са тиме што се догодило. Зато наредни корак треба да направи турска страна“, рекао је Карлов.

Док ови услови не буду испуњени, неће бити нормализације односа Русије и Турске, додао је руски дипломата.

Односи Русије и Турске су у кризи након што је турски ловац Ф-16 оборио руски авион Су-24 на територији Сирије. Приликом обарања авиона један руски пилот је убијен, док је приликом спасилачке операције погинуо и један руски војник.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут