Кина сигурна у економску сарадњу са Русијом

04-02-2016 04:10:19 | | / vostok.rs |


Русија и Кина имају огроман потенцијал за раст, сматра представник Министарства иностраних послова Кине, додавши да стране предузимају максималне напоре за реализацију свих договора.

Кина је у потпуности сигурна у трговинско-економску сарадњу са Русијом, без обзира на проблеме у руској економији, изјавио је званични представник МИП Кине Лу Кан.

„Ми смо потпуно уверени у јачање економске сарадње између Русије и Кине и међусобни економски раст“, рекао је он, коментаришући економску ситуацију у Русији.

Званични представник спољнополитичког ресора Кине нагласио је да Русија као и пре остаје важан трговински партнер за Кину, без обзира на пад међусобне трговине прошле године.

„Прошле године успорена је трговина у целом свету, не само између Русије и Кине. Пад је био изазван нестабилношћу цена робе, мада укупан обим трговине није смањен. Кина и Русија су економије у развоју и имају огроман потенцијал за раст. Осим тога, међу нашим земљама постоји огроман потенцијал за сарадњу“, додао је Лу Кан.

Он је навео да земље намеравају да предузму максималне напоре за реализацију раније постигнутих споразума о сарадњи.

Лу Кан је додао да Москва и Пекинг у овом тренутку одржавају тесан контакт о међусобним састанцима на високом нивоу ове године.