Путин разговарао са Меркеловом о Украјини

03-02-2016 09:13:40 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин и канцеларка Немачке Ангела Меркел изразили су обострану заинтересованост за обезбеђење стабилног примирја на линији разграничења у Донбасу.

Канцеларка Немачке Ангела Меркел и председник Русије Владимир Путин разговарали су телефоном о извођењу уставне реформе у Украјини и организацији локалних избора у Донбасу, преноси прес-служба Кремља.

„Дотакли су се питања која се тичу извођења уставне реформе у Украјини и организацијe локалних избора у Донбасу, по закону договореном са представницима самопроглашених република Доњецка и Луганска“, наводи се у саопштењу Кремља.

Осим тога, Путин и Меркелова су изразили заједничку заинтересованост за обезбеђење примирја на линији разграничења у Донбасу.

„Било је речи о проблемима који се тичу решавања кризе у Украјини. Изражена је обострана заинтересованост за обезбеђивање стабилног примирја на линији разграничења, и наглашено је да нема алтернативе пуној реализацији Минског споразума, постигнутог 12. фебруара 2015. године“, саопштила је прес-служба руског председника.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут