Кадиров објавио снимак на којем нишани руског опозиционара

02-02-2016 09:51:24 | | / vostok.rs |


Председник Чеченије Рамзан Кадиров објавио је на свом налогу на Инстаграму видео у ком се види опозициони лидер Михаил Касјанов на нишану снајпера.

У видеу се види Касјанов, иначе некадашњи руски премијер и председник опозиционе партије Парнас, током посете Стразбуру. Њега прати намонтирани снајперски нишан, а поред Касјанова, види се још један опозициони функционер, такође члан Парнаса, Владимир Кара-Мурза Млађи.

Кадиров је видео пропратио коментаром: „Касјанов је стигао у Стразбур да тражи паре за руску опозицију. Ко није разумео, разумеће“.



Касјанов и Кара-Мурза најавили су да ће Кадирова пријавити полицији. Они су овај видео схватили као претњу убиством и подсетили на убиство опозиционог лидера Бориса Немцова у Москви.

Огласио се и портпарол Кремља Дмитриј Песков, који је рекао да ће ускоро видети о чему је реч и изаћи у јавност са адекватним мишљењем.

„Ми не пратимо инстаграм налог Кадирова и не могу ништа да прокоментаришем још увек. Видећемо шта је у питању и нешто касније ћу вам дати одговор“, рекао је Песков новинарима, упитан да прокоментарише снимак Кадирова.