„Блумберг“: Геополитичка криза приморава Запад да преиспита политику санкција

28-01-2016 09:41:01 | | / vostok.rs |


Ескалација геополитичке кризе од Сирије до Либије приморава међународну заједницу да преиспита политику санкција према Русији, што ће довести до тога да руски председник Владимир Путин преузме улогу најутицајнијег дипломатског играча, пише „Блумберег“.

Како наводи портал, у последње време многи високи званичници из САД и земаља Европске уније предлажу да се пронађе решење за приснији дијалог са Русијом.

„Све чешће смо сведоци јасних сигнала који говоре да је процес помирења започет. То се огледа у томе да западне земље све приметније говоре о проналаску решења за целокупни геополитички хаос“, цитира „Блумберг“ главног аналитичара немачке „Комерцбанке“ Сајмона Кихано-Еванса.

Истовремено, наводи агенција, Русија никада није била искључена из процеса преговора када је реч о главним међународним проблемима, будући да Европа има дугогодишње економске везе са Москвом и да трпи велике губитке због тренутне дипломатске кризе.

Поред тога, сиријски дијалог потискује украјински проблем из дневне агенде ЕУ, с обзиром на то да се Европа свакодневно суочава са великим приливом миграната управо из земаља Блиског истока.

„Украјинска криза више неће бити јединствен услов политичарима“, констатује „Блумберг“.

Сједињене Државе ће се на све начине трудити да примире европске партнере који су незадовољни санкцијама и који покушавају да прогурају идеју о укидању ограничавајућих мера, додаје агенција.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут