Пушков: Савет Европе треба привремено да заборави на Русију

25-01-2016 08:17:18 | | / vostok.rs |


Шеф Међународног комитета Државне думе Русије Алексеј Пушков препоручио је чланицама Парламентарне скупштине Савета Европе (ПАСЕ) да привремено забораве на Русију и посвете се решавању проблема миграната и ситуацији у Украјини.

​„ПАСЕ би требало да заборави на Русију на неко време. Полуге утицаја на Москву су непостојеће за време одсуства Русије. Боље да се бави Украјином, мигрантима и нападима на жене“, написао је он на Твитеру.

Пушков је прокоментарисао и речи председнице ПАСЕ Ан Брасер, која је критиковала европске земље да не дозвољавају улазак миграната, рекавши да ниво адекватности процене те институције остаје исти као и пре.

Протекле седмице је шеф спољнополитичког Комитета Државне думе Леонид Слуцки рекао да Русија неће учествовати на зимском заседању Парламентарне скупштине Савета Европе док год јој се у потпуности не врате сва пуномоћја.

Крајем прошле године ПАСЕ је због ситуације у Украјини усвојила резолуцију којом се ускраћује право гласа руској делегацији, као и право на учешће у уставним органима те институције.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут