Налазите се на страници > Почетна > Колумне > Ljubav u notama i dobroj svirci- Bend DSDS

Ljubav u notama i dobroj svirci- Bend DSDS

23-01-2014 10:58:16 | | / mojenovosti.com |

U delu „Mladi talenti“ mom projektu kom posebnu pažnju posvećujem. Ovog puta moja oduševljenost se bazira na jednom bendu koji se zove DSDS ili „Došli Smo Da Sviramo“ iza njega stoje -Vladimir Dašić - Vokal i gitara, Martin Hojski – Bas, Veselin Vukićević - Bubanj i od skoro je u bendu Danilo Potkonjak – Klavijatura. Ja sam ih dočekala otvorenog srca i u svojoj radoznalosti evo šta sam sve čula o njima. Ovaj bend ima perspektivu u budućnosti, krasi ih nota kvalitetnog i drugačijeg.




Jedan od članova grupe mi je ispričao kako je sve počelo i kako se ovaj bend odlučio na svoje postojanje. Bilo je lepo slušati tako mlade ljude kako sa toliko elana i tim sjajem u očima pričaju o svom bendu.

Priča skoro svakog benda počinje iz velike ljubavi prema muzici. Interesanta stvar u vezi ovog benda je da su svi samouki. Neki od članova su se znali od malena i rešili su da osnuju bend. Celo njihovo društvo je skupljalo pare za bubanj čak su i deca iz njihove škole podržali tu akciju i pokušavali da sakupe novac za taj bubanj. Bubanj je stigao u Rašku aprila 2009. Miloš i Vladimir su satima pokušavali da ga sklope jer nikad pre toga nisu videli bubanj, i nisu imali predstavu gde kako i šta ide. Zanimljiv podatak je da su Vladimir i Miloš već tih dana, iako nisu puno znali o muzici, odmah pokazali želju za autorskim radom. U junu te godine je bend imao prvi nastup.



Naziv ovog benda je onako spontano nastao, kad smo već kod prvog nastupa, zašto jer ”došli smo da sviramo”? Bilo je mnogo ideja o nazivu benda, ali bend nije mogao da se dogovori jer se uvek nekom od članova neki naziv nije svideo, i plan je bio da se bez naziva popnu na binu i kažu ”Došli smo da sviramo”. Elem, Mihailu je sinula ideja o skraćenici ”DSDS”, i eto kratke priče o neobičnom nazivu ovog benda.


Kada je reč o sastavu Benda kao što se već vidi iz priče osnovali su ga Miloš Rosić i Vladimir Dašić i dok su oni pokušavali da utvrde gde koji deo bubnja ide naišao je Martin Hojski, i ponudio se da svira klavijaturu. Situacija je bila takva da je bendu više trebao basista nego klavijaturista tako da je Martin kroz mesec dana naručio da bas, on je stigao iz Beograda i probe su počele, u to vreme je gitaru svirao Mihailo Glišović. Da sad skratimo priču razni ljudi su prolazili kroz bend, u bendu je značajan trag ostavio Aleksa Vujanac koji je bio vokal benda duže od godinu dana. Mnogo tekstova je on napisao, neki od njih nikad nisu ni objavljeni.

Tek 2012. godine je bend ozbiljno počeo sa radom u nameri da svima predstavi muziku na kojoj su radili godinama. 2013 je snimljen album "Iznad svega bes" u studiju "69" u Beogradu. Mix je radio Aleksa Jonić ”Iznad Svega Bes” Na albumu je dosta različitih tema jer je prva pesma nastala 2009 poslednja 2013 i nije bilo moguće pisati o jednoj stvari četiri godine. Ideja je da se sve te različite priče i emocije ujedine u jedan album i da to ima smisla.

Opšte poznata priča o tome kako u svakom čoveku postoje dva vuka gde jedan predstavlja sve što je dobro a drugi ono što je loše je tu našla svoje mesto. ”Pobeđuje onaj kojeg hraniš”, e sad, da li je bes predstavio neophodno loš vuk? Ili je bes najjača emocija u ljudima, koja nam daje snagu da prevazidjemo sve prepreke. Poslušajte album i sami procenite šta oni misle. Iskustva Pored mnogo klubksih svirki svirali smo na i festivalima "Dan Posle i Zauvek", "Aaltera Fest" "Belgrade Demo Fest", "DemoMasters", ”Mediana Balkanrock”. ”Klok Tik Tok, vreme je za rok”. Gostovali smo i u Švajcarskoj na festivalu "Blues @ Lake Moubra"

Moj Tim i ja ovim momcima i njihovom bendu želimo puno uspeha u budućem radu, uz naravno budne oči i pratnju istog.