Србија сa Црнoм Горoм за трећу европску титулу у низу

23-01-2016 10:48:10 | | / vostok.rs |


Ватерполисти Србије вечерас у Комбанк арени против селекције Црне Горе бориће се за трећу европску титулу у низу, укупно седму, ако се рачунају и успеси СФРЈ. Финални меч од 17.30 можете пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а, или испред Старог двора где је организован дочек за наше ватерполисте после утакмице.

После две импресивне недеље и најбоље могуће промоције ватерпола као спорта, србски и црногорски ватерполисти имаће привилегију да играју пред 16.000 гледалаца, чиме ће се поставити рекорд на Европским првенствима.

Уједно, биће то трећи обрачун ова два тима у финалима, пре осам година у Малаги Црногорци су били бољи, а пре четири у Ајндховену Србија је славила.

Селектор Србије Дејан Савић у најави меча рекао је да очекује велику борбу и нашалио се да ће обе селекције играти на домаћем терену.

"Већина нас се потајно надала овом финалу, али сигурно је да су Србија и Црна Гора у базену показале највише и заслужено су ту где јесу. Црна Гора је у последње време имала неколико пехова, али је долазак новог селектора Гојковића променио ствари", рекао је Савић јуче на конференцији за медије у Хотелу М.

Он је додао да нико није непобедив и да ће финале сигурно да буде отворено.

"Питао ме је неко да ли Србија има мане? Наравно, да има, сви их имају. Наш сутрашњи ривал агресивношћу је савладао Италију и Мађарску. Очекујем велику утакмицу", поручио је Савић.

Капитен Србије Живко Гоцић истакао је да су Црногорци тим за респект, али да је екипа спремна да уради све што је до ње и освоји треће узастопно европско злато.

"Урадићемо све да медаља око врата буде најсјајнија. Финале је увек посебно, носи многе ствари, очекујем велику борбу, пружићемо максимум, а да ли ће то да буде довољно - видећемо", поручио је Гоцић.

Финале Европског првенства између Србије и Црне Горе игра се од 17.45 сати уз директан пренос на Првом програму РТС-а. Пренос можете пратити и на видео-биму испред Старог двора где је организован дочек за наше ватерполисте после утакмице.