Сурков и Нуландова разматрали конкретне идеје о Минску 2

17-01-2016 10:36:23 | | / vostok.rs |


На састанку представника Русије и САД разматрани су конкретни предлози који могу да дају додатни импулс минском процесу, сматра први заменик председника Комитета Савета Федерације за одбрану и безбедност Франц Клинцевич.

Он сматра да предлози са којима је заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд допутовала у Русију одражавају консолидовани став Американаца и њихових европских савезника о решавању ситуације у Украјини.

У петак су у Каљининграду о ситуацији у Украјини разговарали помоћник руског председника Владислав Сурков и заменик државног секретара САД Викторија Нуланд.

Учесници састанка окарактерисали су разговор као конструктиван.

Према речима Суркова, у неким осетљивим питањима, као што су уставна реформа у Украјини, безбедност и избори, изнете су идеје које би могла да разматра контакт група у „нормандијском“ формату (Русија, Немачка, Француска, Украјина).

„Наравно, помоћник руског председника Владислав Сурков и заменик државног секретара САД Викторија Нуланд нису се састајали само да би разменили мишљење о ситуацији у Донбасу. Судећи по свему, на састанку су анализирани и потпуно конкретни предлози који могу да дају додатни импулс минском процесу“, рекао је Клинцевич.

Према његовим речима, активан припремни рад тече свим могућим каналима, укључујући, наравно, и „нормандијски формат“, а његови резултати треба да се појаве убрзо.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут