Русија: Нисмо дужни да увереавамо Париз у ефикасност својих акција

17-01-2016 10:08:06 | | / vostok.rs |


Саопштење Француске да дејства Руске Федерације у Сирији наводно „не уверавају Париз“ да је борба против ДАЕШ–а наш приоритет изазива збуњеност, изјавио је званични представник Министарства одбране Русије Игор Конашенков.

„Изјава министра одбране Француске Жан Ива ле Дријана да дејства руске авијације у Сирији наводно не уверавају Париз да је борба против исламиста наш приоритет изазива збуњеност“, рекао је Конашенков.

„Желели бисмо да подсетимо господина министра да је главни и једини циљ руске операције у Сирији уништење највећег упоришта међународног тероризма, које прошле године умало није прогутало целу територију државе–чланице Уједињених нација“, додао је Конашенков.

Према његовим речима, резултати и ефикасност дејстава руске авијације у Сирији мере се не саопштењима о броју бомби бачених на ДАЕШ, него стотинама градова и села које су ослободиле сиријска армија и патриотска опозиција, као и хиљаде квадратних километара слободне сиријске земље.

„Због тога ми нисмо дужни да уверавамо Париз у ефикасност својих акција за уништење терориста у Сирији, него они који су обећали да ће им се осветити за погибију грађана Француске 13. новембра прошле године“, изјавио је Конашенков.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут