Захарова: САД виде само оно што саме измисле

16-01-2016 01:02:55 | | / vostok.rs |


Стејт департмент САД, као и обично, „не види“ руску хуманитарну помоћ Сиријцима, исто је било и у случају с Украјином, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„То што руску хуманитарну помоћ која се четири године испоручује Сирији у Стејт департменту не виде, то је нормално — они тамо ионако виде само оно што су сами смислили“, написала је Марија Захарова на својој фејсбук страници, коментаришући речи представника Стејт департмента Џона Кирбија да „није видео потврду“ за руску помоћ Сирији.

Представница руског министарства је подсетила да у спољнополитичком ресору САД нису видели ни хуманитарне конвоје у Украјини — „у аутомобилима хуманитарних конвоја видели су сакривене тенкове, а нису видели ни генераторе за струју“.

„Специјално за колеге на следећој конференцији за новинаре говорићу о помоћи коју Русија неколико година пружа сиријском народу. Није ми тешко“, обећала је Захарова.

Представница Министарства иностраних послова Русије прокоментарисала је и речи свог америчког колеге о томе да се САД неће противити ако се „Русија буде више усредсредила на хуманитарну помоћ, а мање на ваздушне нападе на одреде сиријске опозиције“.

„Ни ми се нећемо противити ако се САД и друштво усредсреде на преиспитивање технике ваздушних напада којима су циљеви свадбе и објекти организације Лекари без граница“, написала је Марија Захарова.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут