Делфини се изиграли са аутсајдером турнира (Србија - Малта 20:2)

13-01-2016 11:04:27 | | / vostok.rs |


Ватерполисти Србије савладали су изабрани тим Малте, врло симпатичног али најмање дупло толико недораслог ривала, са 20:2. Играчи Дејана Савића су одиграли меч који ће им, више него било шта друго, послжити као полигон за припрему одређених тактичких варијација које ће им, надамо се сви, донети још много победа на шампионату Европе у Београду.

Ватерполо репрезентација Србије остварила је другу победу на Европском првенству у Београду, пошто је победила Малту са 20:2 (6:0, 5:1, 4:1, 5:0), у утакмици другог кола Групе Б.

После убедљиве победе у првом колу над Хрватском, екипа Дејана Савића је у Београдској арени пред више од 7.000 људи остварила још убедљивији тријумф, наравно, против несагледиво слабијег ривала него што је то олимпијски шампион.

Најефикаснији у екипи Србије био је Слободан Никић са пет голова, а по три гола додали су Андрија Прлаиновић и Душан Мандић. Живко Гоцић, Филип Филиповић и Душко Пијетловић постигли су по два гола, док су по један погодак додали Сава Ранђеловић, Милош Ћук и Милан Алексић.

Голове за Малту постигао је Стивен Камилери.

Ватерполисти Србије су били сигурни и, у оваквим мечевима најважније, мотивисани од самог почетка. Предвођени Никићем и Прлаиновићем нису попуштали у одбрани и без икаквих проблема остварили су другу победу.

На голу су сигурни били Гојко Пијетловић и Бранислав Митровић.

После два кола Србија има шест бодова, а Малта је без бодова.

Раније у уторак у Групи Б, Хрватска је победила Француску са 20:5 и остварила први тријумф на турниру. Обе екипе имају по три бода.

Утакмице трећег кола играће се у четвртак, Србија ће од 20.15 играти против Француске, а од 9.30 почеће дуел Хрватске и Малте.