Редитељ: Наставак „Ратова звезда“ није плагијат

11-01-2016 11:26:32 | | / vostok.rs |


Продуцент и режисер последњег дела чувене научнофантастичне саге „Ратови звезда“ Џеј Џеј Абрамс одбацио је све оптужбе да је сценарио плагијат и да садржи елементе претходних епизода.

„Знао сам да шта год радили увек би се нашли појединци који би имали нешто против филма. Само сам се молио да их буде што је могуће мање“, рекао је он.

Истовремено, нагласио је Абрамс, цела екипа која је радила на филму је веровала да ће филм бити „нешто због чега ће се људи осетити посебним након гледања филма“.

„Главни задатак је био да у филм убацимо нове хероје, користећи при томе већ добро познат сценарио из претходних делова саге“, рекао је Абрамс.

Многобројни љубитељи чувеног научнофантастичног филма „Ратови звезда“ оптужили су Абрамса да је нова серија плагијат четврте епизоде саге.

И сам Џорџ Лукас, идејни творац целе приче, критиковао је седми наставак филма, оценивши да је компанија „Волт Дизни“, којој је 2012. године продао лиценцу за „Ратове звезда“, направила ретро–филм.

„Мени се то не свиђа. Ја сам се увек трудио да сваки наставак филма буде јединствен и различит, да убацујем нове планете, нове свемирске бродове“, додао је Лукас.