Рогозин посетио Специјалну бригаду Војске Србије

11-01-2016 10:05:54 | | / vostok.rs |


Потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин посетио је у пратњи државних секретара у Министарству одбране Зорана Ђорђевића и Ненада Нерића и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића Специјалну бригаду у Панчеву.

Командант Специјалне бригаде бригадни генерал Зоран Величковић упознао је потпредседника Владе Русије са наменом те јединице. Након тога, госту из Русије презентован је део наоружања и опреме која је у употреби и приказано је гађање припадника бригаде из наоружања домаће производње, саопштило је Министарство одбране Републике Србије.

Раније у току дана, Рогозин је у пратњи министра одбране Братислава Гашића посетио Војни музеј на Калемегдану. Том приликом потпредседник руске Владе обишао је сталну поставку Војног музеја и кроз уникатне комаде оружја, одеће, униформи, ордења и фотографија видео 14 векова славне српске војне историје.

„Поставка вашег музеја говори не само о историји борбе србског народа за независност, већ и о војном братству наших народа“, написао је после посете Војном музеју Рогозин у књигу утисака.

Рогозин ће се данас састати са премијером Републике Србије Александром Вучићем.