„Епл“ ради на тајном аутомобилу

10-01-2016 10:00:44 | | / vostok.rs |


Још једно у низу бројних високотехнолошких сокоћала која су тражена широм света могао би да буде аутомобил компаније „Епл“. Гласине о развоју таквог пројекта подгрејао је податак да је ове недеље гигант из Силицијумске долине набавио нове и потенцијално изузетно профитабилне веб-адресе.

Новинари портала „Мак руморс“ сазнали су да је „Епл“ купио три нова домена на интернету у децембру 2015. године, преноси „Бизнис инсајдер“. Ове вести су додатно распириле гласине о електричном аутомобилу на ком наводно ради овај произвођач рачунарског хардвера и софтвера.

​„Епл“ је веб-адресе „apple.car“, „apple.cars“ и „apple.auto“ набавио посредством „Марк монитора“, компаније која се стара да потенцијално вредна имена домена не доспеју у руке превараната.

Спекулације о томе да „Епл“ ради на развијању аутомобила већ се неко време могу прочитати у разним медијима. Прошле године је компанија унајмила специјалисту аутомобилске индустрије да ради на тајном пројекту, а прошлог августа су наводно одржани разговори са Одељењем за моторна возила Калифорније о правним регулацијама које се тичу самовозећих аутомобила.

Према информацијама које циркулишу сајбер простором, „Еплов“ аутомобил биће самоходно електрично возило. Тренутно се пројекат одвија под кодним именом „Пројекат Титан“.

Лист „Бизнис инсајдер“ изразио је сумњу у развој „Епловог“ аутомобила, будући да се ова компанија тренутно такође бави и интегрисањем „ајфон“ софтвера и услуга у аутомобиле.

Досад се неколико гиганата у области технике, укључујући „Гугл“, проширило на територију аутомобилске индустрије, улагањима у развој самовозећих аутомобила.