Измаштани свет Меркелове пукао као мехур од сапунице

08-01-2016 08:54:43 | | / vostok.rs |


Напади миграната у Келну потврђују огроман политички неуспех немачке канцеларке, која не само што није успела да подржи људе како доликује, него је показала и да уопште не схвата актуелну ситуацију, пише немачки лист Дојче виртшафтс нахрихтен.

Напади миграната на жене у Келну распршили су се попут мехура од сапунице немачке канцеларке Ангеле Меркел која је сањала о успешном решавању избегличке кризе, а фраза „отворене границе“ за Европу је постала прави кошмар, пише лист.

Догађаји из новогодишње ноћи у Келну подилги су питања о безбедности Европе на потпуно нови ниво и морали би да наведу Меркелову да се забрине.

Ипак, реакција канцеларке је донекле суздржана. Они који су очекивали од Ангеле Меркел јасан одговор или макар саосећање, разочарани су, пише лист.

Меркелова је негодовала због напада и нагласила да они захтевају жесток одговор полиције. С тим што се канцеларка огласила поводом напада после пет дана, што значи да су се преступници одавно сакрили, а они који су били нападнути никада неће успети да се изборе за правду, наводи аутор чланка.

Проблем је у томе што правосудне мере не функционишу у оном сјајном и гостољубивом свету из маште, у којем се настанила канцеларка Немачке. Она људима саветује да „окрену други образ“.

Ипак, Меркелова је, очигледно, заборавила да није проповедник него шеф државе у којој живи више од 80 милиона људи, те да пре свега мора да предузима мере да заштити свој народ јер управо због тога постоје закони, наглашава лист.

Из дана у дан постаје све очиглендије да је својом политиком „отворених врата“, које се тврдоглаво придржава, Меркелова нарушила европско законодавство и права грађана ЕУ.

Злочини извршени у Келну показали су како данас изгледа европска реалност. Пре или касније Меркелова ће морати да напусти свој измишљени свет и да види шта се заиста догађа, пише аутор чланка.

Полиција Келна је у уторак саопштила да је добила око 90 изјава од жена које су у новогодишњој ноћи сексуално узнемиравали мушкарци „афричке и арапске спољашњости“, највероватније мигранти.

Како је пренео лист Шпигл, позивајући се на начелника полиције Волфганга Алберса, на тргу се окупило око хиљаду мушкараца између 15 и 35 година. Припити мушкарци су у групама опкољавали жене, отимали им новчанике и мобилне телефоне, а онима који су покушавали да се умешају претили насиљем.