СНИМА СЕ ФИЛМ „ИЗАБРАНИ“О УБИСТВУ ТРОЦКОГ

08-01-2014 09:10:38 | | / mojenovosti.com |

Тема убиства једног од организатира Октобарске револуције у Русији, Лава Давидовича Бронштајна Троцког (1879-1949 ), биће основа новог уметничког филма „Иабрани“ који ће се снимати у Мексику, јавља агенција Notiex.

„Овај филм ће бити веома интересанан имајући у виду да се још увек мало зна о мотивима због којих је Рамон Маркадер по налогу Стаљина убио Троцког 20. августа 1940.“ прецизирала је продуценткиња филма Моника Лосано, а пренела агенција Notimex.
Подсећамо да је Троцки пошто га је Сталјин протерао из Спвјетског Савеза стигао у Мексико као емигрант 30-их година прошлог века, после чега је више пута покушавао да пређе у САД, али никад није добио америчку визу.
Агент совјетских обавештајних служби ,Рамон Меркадер, убио је Троцког у његовом дому 20. августа 1940.
По речима продуценткиње филма Монике Лосано,филм о убиству Троцког снимаће се у копродукцији компанија из Мескика, Шпаније,Немачке и Француске, а радни наслов филма је „Изабрани „.
У овој фази аутри филма су заузети избором глумачке екипе, датум почетка снимања још није одређен, али се продуценткиња Лосано нада да ће фим бити завршен до краја ове, 2014. године.
Бранко Ракочевић