Депардје као нежни Стаљин

31-12-2015 10:13:29 | | / vostok.rs |


Славни француски глумац Жерар Депардје ускаче у кожу совјетског лидера, у филму који режира његова једнако славна партнерка Фани Ардан.

Депардјеов агент је потврдио да ће тај глумац бити филмски Стаљин. Инспирисан књигом француског писца Жана Данијела Балтасата „Стаљинов кауч“, филм, чије снимање почиње у фебруару, бавиће се последњим годинама живота совјетског лидера.

У овој књизи писац прати Стаљина који се повукао у родну Грузију три године пред смрт. У његову дачу долази Данилов, уметник који обећава и предлаже му да направи споменик који ће бити грандиознији од Лењиновог маузолеја на Црвеном тргу. Њихов сусрет се претвара у кошмар. Данилов сазнаје ко је он у ствари, шта је било са његовим родитељима и како и зашто је постао „званични“ уметник.

Француски писац продире у интимни свет Стаљина, љубитеља коњака и америчких филмова, који уз себе увек има дуванкесу коју му је поклонио Винстон Черчил. Совјетски лидер пати од параноје и честих промена расположења и опседнут је Сигмундом Фројдом, толико да у свом кабинету проводи сате на каучу попут оног на коме је славни психијатар лечио пацијенте.

Депардје ће играти слабог, носталгичног, чак нежног Стаљина.

Жерар и Фани, француске филмске звезде, легендардни пар из Трифоовог филма „Жена из суседства“, сарађивали су много пута.

Харизматични глумац се појавио у претходном филму Арданове, а недавно су заједно наступили на сцени париског позоришта „Шатле“ у представи која слави живот шведске глумице Ингрид Бергман.