Налазите се на страници > Почетна > Блог > ЕУ у ћорсокаку због Турске

ЕУ у ћорсокаку због Турске

24-12-2015 09:39:05 | | / vostok.rs |


Турска предвођена Реџепом Тајипом Ердоганом игра се ватром: квари односе с Русијом и води рат против сопственог народа, пише немачки лист Фрај велт.

Европска унија не може да предузме ништа јер је зависна од турске владе која је обећала да ће за три милијарде долара омогућити пријем избеглица на турско-сиријској граници и самим тим умањити прилив миграната у Европу.

„Европа, а пре свега Немачка, нашла се у ћорсокаку водећи неповољне преговоре с Турском“, пише лист.

Европској унији је било важно да се договори о сузбијању таласа избеглица и поверовала је Ердогановом обећању да ће успоставити контролу на граници Турске и Сирије.

Сада мигранте који долазе из Сирије смештају у специјалне карантине у Турској нарушавајући самим тим Европску конвенцију о људским правима, пише Фрај велт.

Новинари су уверени да не треба веровати Ердогану који се руководи личним интересима, вршећи злочине против свог народа. Лист такође критикује Европску унију због обећања да ће размотрити питање о уласку Турске у ЕУ.

„Турска данас представља фактор нестабилности за НАТО, САД, Европу, саму Немачку, Русију, Ирак, за цео Блиски исток и за Курде. Имајући то у виду, веома је чудно како је уопште могуће размишљати о ступању Турске у ЕУ“, пише Фрај велт.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут