Погледајте како је Бијонсе разбеснела Насу

31-12-2013 02:40:04 | | БЛИЦ/ mojenovosti.com |

Коришћењем аудио снимака неуспешне мисије свемирске летилице "Challenger" у новој песму "XО" Бијонсе је успела да разбесни НАСА. Реакције не престају, а певачица тврди да нема разлога за љутњу и каже да је нумера посвећена посади поменуте мисије.

Čim je objavljena pesma "XO", članovi organizacije NASA i njihove porodice su počeli sa kritikama.


- Bili smo razočarani kad smo saznali da je snimak dat kad smo izgubili posadu heroja na "Challengeru" i stavljen u pesmu "XO". Trenutak u pesmi bio je emotivno težak svima koji su imali porodice, kolege i prijatelje na ovoj misiji.






Odlučili smo da skrenemo pažnju na to kako su naši voljeni živeli i kako njihovo nasleđe i dalje živi, ali ne na njihovu štetu- rekla je Džun Skobi Rodžers, udovica pilota svemirske letelice "Challenger", Dika Skobija.


Jedan od astronauta koji se posle ove misije povukao u penziju Klejtom Anderson izjavio je da pesma Bijonse u najmanju ruku bezosećajna.


A pevačica na sve ovo kaže:


- Saosećam se sa porodicama čiji članovi su izgubljeni u nesreći "Challengera". Pesma "XO" snimljena je s najiskrenijom namerom da pomogne onima koji su nekoga izgubili i da nas podseti kako nepredviđene stvari uvek mogu da se dogode. Poruka je da treba da volimo i cenimo svaki minut koji provodimo s onima koji su nam najvažniji. Tekstopisci su uključili audio snimak u spot kao posvetu nesebičnom radu "Challengerove" posade u nadi kako nikad neće biti zaboravljeni.


Nesreća se na spejs šatlu "Challenger" dogodila 1987. godine, sedmoro članova misije je poginulo.


POSLUŠAJTE SPORNU PESMU "XO":