Откривена таблица множења Николе Тесле

21-12-2015 01:55:54 | | / vostok.rs |


У једној антикварници у Фениксу откривен је свежањ изгубљених оригиналних цртежа Николе Тесле, а оно што је фасцинантно је да се на тим папирима налази Теслина таблица множења за коју највећи умови нашег времена кажу да је савршена у својој једноставности.

Реч је о Теслиној математичкој спирали. Теслину карту множења открио је сасвим случајно локални уметник Абе Зука, а научници који тврде да пружа решења на многа неодговорена питања у математици верују да је настала у Теслиној лабораторији у Ворденклифу.

Цртежи србског научника са савршеном таблицом множења били су сакривени у малом дрвеном сандуку међу свежњем нацрта за разноразне изуме.

Човек који је пронашао Теслину математичку спиралу није имао мира. Осетвши да у рукама држи нешто невероватно вредно, одмах ју је фотокопирао у неколико примерака и однео, како је рекао, различитим математичарима, филозофима, компјутерским “фриковима“.

Један од математичара које је консултовао предавач Џоји Гретер одмах се бацио на посао откривши да је посреди велико математичко откриће јер је србски геније у један систем убацио таблицу множења, дељења, примарне бројеве, високо сложене бројеве.




Како функционише Теслина таблица множења?

Теслина шема приказује у ствари спиралу са 12 места. Тај магични број Тесли очигледно није случајан - 12 месеци у години, 12 инча у стопи, 24 сата у дану, а 12 је дељив са 2, 3, 4, и 6. На сваких 12 бројева постоји шанса да су 4 броја проста. Позната Теслина мисао: "Кад бисте знали за величанственост бројева 3, 6 и 9, онда бисте у рукама држали кључеве универзума". Научницима је за око запала још једна ситница на Теслиној спирали - таблица датира од 12. 12. 1912.