Песков: Руска операција у Сирији у складу са међународним правом

21-12-2015 01:37:59 | | / vostok.rs |


Операција Ваздушно–космичких снага Русије у Сирији изводи се у складу са нормама међународног права, изјавио је прес–секретар председника Русије Дмитриј Песков, коментаришући оптужбе на адресу Русије о употреби касетних бомби.

„Русија изводи своју операцију у строгом складу са принципима и нормама међународног права, укључујући све делове међународног права које регулишу примену или забрану примене било које врсте наоружања. У то нико не треба да сумња“, рекао је Дмитриј Песков одговорајући на молбу новинара да прокоментарише саопштење организације Human Rights Watch.

У Кремљу не коментаришу информације медија о наводним жртвама међу цивилима током ваздушних напада Војно–космичких снага Русије у сиријској провинцији Идлиб.

„Не желим то да коментаришем. Све информације о резултатима извођења удара поседује Министарство одбране. У принципу, то је њихова тема. Препоручујем да се њима обратите“, рекао је Песков, одговарајући на питање новинара да ли су истинити наводи неких медија о жртвама током бомбардовања сиријске провинције Идлиб од стране руске авијације.

Песков није желео да коментарише ни информације о наводној погибији 9 руских војника по уговору.

„Ми не располажемо таквом информациjом. Тим пре што је информација посредна, без позива на извор. Тешко да се ту има нешто рећи“, рекао је Песков, коментаришући чланак The Wall Street Journal о наводно погибији девет руских грађана који ратују на страни војске Башара ел Асада.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут