Русија ће по потреби употребити и додатна средства у Сирији

21-12-2015 08:43:59 | | / vostok.rs |


Руске обавештајне снаге током операције у Сирији нису искористиле све своје могућности, рекао је руски председника Владимир Путин на свечаној вечери посвећеном дану снага безбедности у Кремљу.

„Видимо како ефикасно раде наши пилоти, обавештајци, како ефикасно међусобно координирају напоре, притом су то различити родови — војска, флота, авијација; како се примењује најсавременије оружје. Желим да нагласим да то није максимум наших могућности. Далеко од тога да тамо све користимо што поседујемо“, рекао је он.

„Поседујемо и додатна средства. Ако буде било потребно, и њих ћемо искористити“, рекао је Путин.

Руске специјалне службе су ове године спречиле више од 30 терористичких напада, нагласио је Путин.

„Ове године је захваљујући напорима сарадника ФСБ-а спречено више од 30 терористичких напада“, рекао је руски председник.

Обавештајне службе једног броја држава појачавају активности у Русији. Специјалне службе су 2015. године откриле више од 320 агената, саопштио је Путин.

„Висока одговорност лежи на контраобавештајној служби. Ове године је откривено више од 320 кадровских службеника и агената специјалних служби страних држава и њихових помагача“, нагласио је Путин.

„Видимо да обавештајне службе једног броја држава интензивирају, како се код нас каже, рад у Русији“, додао је он.

Акције и планови терориста представљају директну претњу Русији.

„Ситуација није једноставна. Расте напетост на Блиском истоку и у другим регионима света. Терористи отворено објављују рат цивилизацији, читавој међународној заједници. Њихове акције и планови су директна претња и нашој земљи“, рекао је шеф руске државе.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут