Песков верује само својим службама

14-12-2015 01:49:30 | | / vostok.rs |


Египатске власти саопштиле су да нису пронашле доказе да је пад руског путничког авиона изнад Синаја у којем је погинуло 224 људи последица терористичког напада. Портпарол руског председника Дмитриј Песков подсећа на завршни извештај руских специјалних служби.

„Могу само да вас подсетим да је извештај наших стручњака из одговарајућих специјалних служби показао да је ово терористички акт“, рекао је новинарима Песков.

Египатске власти саопштиле су раније данас да нису пронашле доказе да је пад руског путничког авиона изнад Синаја последица терористичког напада или неке друге илегалне активности.

Египатско Министарство цивилног ваздухопловства наводи да је прелиминарни извештај тог тела о паду руског авиона завршен и да досад нису пронађени докази никакве криминалне активности.

„Комитет за техничке истраге није пронашао назнаке никакве илегалне активности или терористичког деловања“, наводи се у саопштењу египатског Министарства.

Према шефу руске Федералне службе безбедности Александару Бортникову несрећу је изазвала ручно направљена бомба снаге један килограм ТНТ.