На Блиском истоку је у току слом државности

14-12-2015 11:26:20 | | / vostok.rs |


Потребно је оставити по страни све другостепено и усредсредити се на колективну борбу са тероризмом, што је апсолутан приоритет, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

У многим земљама Блиског истока данас се види слом државности, чиме се користе радикалне снаге и терористи, изјавио је шеф дипломатије Русије Сергеј Лавров.

„Није дошло ни до биполарног света нити једнополарног света и сви покушаји да се ради у једностраном смеру не доносе резултате. Они су контрапродуктивни, штавише, они доносе хаос и неизвесност“, рекао је Лавров.

Према речима министра, у резултату овог процеса догодиће се „слом државности у многим земљама Блиског истока и северне Африке“.

„Види се претварање великих територија овог региона у зону анархије, чиме се отворено користе радикалне снаге и терористи“, рекао је Лавров.

„За нас је сада сасвим јасна потреба да се стави по страни све другостепено и сконцентрише на борбу на борбу против тероризма, то је заједничка претња за све државе без изузетка“, рекао је Сергеј Лавров на сусрету са учесницима научно-истраживачког програма Фонда подршке јавној дипломатији „А.М.Гончаков“ „Дијалог за будућност".

„Борба са тим злом треба да постане за све апсолутан приоритет“, додао је Лавров.

Догађаји у последње време показују да се успеси могу постићи заједничким напорима, рекао је шеф руске дипломатије.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут