Захарова: Нема новогодишњег „пакетића“

12-12-2015 07:59:08 | | / vostok.rs |


Стални представник ЕУ у Русији Вигаудас Ушацкас предлаже Москви да отпише 20 одсто дуга Украјине, док се, притом, залаже за продужење антируских санкција, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Последњих неколико дана стални представник ЕУ у Русији Вигаудас Ушацкас излазио је са низом оригиналних, али прилично противуречних изјава. Прво је предложио Русији да другарски отпише 20 одсто дуга Украјини, док је следећег дана изјавио да санкције Русији неће бити укинуте: ’Не треба очекивати новогодишњи поклон‘“, написала је на Фејсбуку Марија Захарова.

„Изгледа смешно — свој новац који је дала Украјини Русија треба пријатељски да поклони, док ’поклону‘ у виду укидања незаконитих санкција, које остају на снази због неиспуњавања Минског споразума од стране Кијева, може само да се нада“, навела је она.

„Притом, Кијеву ’новогодишње поклоне‘ у виду милионских транши уплаћују читаве године. Истина, како видимо, од њих је мало вајде — изгледа да их не дају од срца“, пише у саопштењу Министарства.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут