Једностране санкције ЕУ против Русије кршење људских права

11-12-2015 09:29:01 | | / vostok.rs |


Европска унија увођењем једностраних санкција Русији крши људска права, укључујући право на слободно кретање, изјавио је стални представник Русије при одељењу УН у Женеви Алексеј Бородавкин, говорећи на међународној конференцији „Русија—Европа: Начини изласка из кризе“.

„ЕУ директно крши људска права Руса. Увођење једностраних санкција против нас није само нелегитимно са тачке гледишта класичног међународног права већ и поткопава права руских грађана на слободу кретања, развој, право на рад и друго“, навео је Алексеј Бородавкин.

Притом, Бородавкин је позвао земље Европе да напокон примете напредак људским правима који су се догодили у Русији за последњих 25 година.

„За то су самој Европи били потребни векови. Ми притом не можемо а да не видимо да европске вредности када су у питању људска права буквално пуцају по свим шавовима, чим се Европа суочи са претњама које представљају тероризам и масовна нелегална миграција“, указао је он.

Стални представник је нагласио да се Русија залаже за часни и равноправни дијалог са Западом о поштовању људских права и слобода.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут