Топ 10 најоригиналнијих цитата Владимира Путина

07-12-2015 02:57:46 | | / vostok.rs |


Као и сваке године, говори руског председника обилују веома јарким и оригиналним формулацијама. Приводимо десет најоригиналнијих цитата Владимира Путина.

Руски председник Владимир Путин обратио се прошле седмице Федералној скупштини Руске Федерације и изнео своје виђење у вези са стратешким правцима развоја Русије у блиској будућности. Ово обраћање, које се дешава једном годишње, пратило је преко 500 новинара из Русије и иностранства, а Путин је том приликом говорио о политичким, економским, али и идеолошким правцима којим ће се Русија кретати у будућности.

Као и сваке године, говор руског председника пред Федералном скупштином Руске Федерације обиловао је веома шароликим формулацијама. Наводимо десет Путинових најоригиналнијих цитата до сада:

Ноћ са Бушом

„Нисам био претерано узбуђен што сам боравио на ранчу код Буша. Он је требало да зна шта ће се десити када у кућу пусти бившег обавештајца. Па и сам Буш је син шефа ЦИА. Судећи по свему, били смо у кругу породице и осећали смо се веома добро“.

Државни службеници

„Ако државног службеника уштинеш за одређено место и ако не почне да се чеше — уштини га за два места. Ма уштини га где год и тада ће сигурно почети да се чеше“.

Тандемски сан

Одговарајући на питање ко води земљу док он и премијер Дмитриј Медведев спавају, Путин је рекао:

„Ми спавамо на смену. Све је под контролом, немате у шта да сумњате“.

Права љубав

„Прави мушкарац увек мора да се труди, док права жена мора стално нечему да се противи. У преводу — улога власти јесте да покуша да умањи критику коју јој упућују, док је улога медија да истакне њене грешке“.

Возите се и уживајте!

Један локални становник Крима пожалио се руском председнику да је купио ауто на кредит, али да је две године пре отплате дуга банка напустила Крим. Упитавши га шта му је чинити, Путин је рекао: „Возите се и уживајте“.

Црвена блуза

„Дајте микрофон, молим вас, оној тамо девојци у црвеној блузи. Она ми се више допада. Не, не, и ви ми се исто допадате“.

Вечита дилема

„Планирамо да проширимо ниво сарадње са Украјином уколико Кијев не буде мажњавао гас“.

Стиснута песница

„Увек морамо знати шта ћемо добити заузврат. То је веома једноставно разумети уколико се присетимо нашег детињства…

Изашао си у паркић и носиш чоколадицу. Утом ти приђе неко и тражи ти чоколадицу! И шта радиш? Стиснеш је у песницу и питаш шта ћеш добити заузврат.

Све што ми желимо јесте да знамо шта ће они нама дати“.

Баба и деда

„Када би баба имала другачије полне органе — била би деда. Политика не трпи конјунктиве“.

Тужни закључак

„Нажалост, Русија је део савременог света“.